Didak fabriek
Didak fabriek
Didak fabriek
   

Header Banners

Extra opties kunststof spuitgieten

U bent hier

Extra opties

Extra technieken voor toegevoegde waarde

Naast de standaardmogelijkheden voor kunststof spuitgieten, bieden wij nog een aantal bijkomende technische opties. Hierdoor verzekeren we uw product van een extra toegevoegde waarde en verruimen we de mogelijkheden van kunststof spuitgieten.

Moulding2K-injectie

Met de techniek van meercomponenten spuitgieten hechten we twee verschillende soorten kunststoffen aan elkaar in dezelfde matrijs. U vindt deze toepassing terug in producten met meerdere eigenschappen, voorwerpen in twee verschillende kleuren of een combinatie van harde en zachte componenten. De twee componenten versmelten in elkaar door de thermisch-chemische hechting.

Insert moulding

Via deze techniek spuiten we een niet-kunstofonderdeel om met kunststof. Deze technologie is perfect voor het verstevigen van een product in kunststof of het plaatsen van een insert.

GasinjectieGasinjectie

Via gasinjectie produceren we holle kunststofproducten. Na het geheel of gedeeltelijk vullen van de matrijs met vloeibare kunststof, injecteren we onder constante druk een inert gas. Zo ontstaat er een holle wand. Deze techniek biedt extra vormvrijheid, leidt tot een materiaalbesparing en extra stevigheid.

Inmould labelling en andere bedrukkingstechnieken

Via inmould labelling brengen we in de matrijs kwalitatieve afbeeldingen, barcodes of teksten aan. Andere bedrukkingstechnieken zijn: hotstampfolie (grote eenkleurige bedrukkingen), zeefdruk (voor gedetailleerde informatie) of automatische labelling. Ook het aanbrengen van RFID-tags voor het track & tracen van voorwerpen behoort tot de mogelijkheden.