Didak fabriek
Didak fabriek
Didak fabriek
   

U bent hier

Kunststofverwerking

Uw specialist voor kunststofverwerking op maat

Didak Injection specialiseert zich al meerdere decennia in kunststofverwerking volgens de techniek van het kunststof spuitgieten. Via onze dertig spuitgietmachines produceren wij jaarlijks op maat van onze klanten meerdere honderdduizenden kunststoffen voorwerpen. Wij zijn een one-stop-shop voor kunststofverwerking: wij maken elk voorwerp dat kleiner is dan 1,3 m² en minder weegt dan vijftien kilogram uit één homogene massa. Wij spuitgieten zowel halffabricaten voor verdere verwerking als alledaagse gebruiksvoorwerpen.

Onze klanten komen uit een brede waaier van industriële sectoren, waaronder ook de automotive, de voedingssector en de machinebouw. Inzake kunststofverwerking werken wij vooral met PE en HDPE, maar ook andere thermoplastische kunststoffen zoals PP, ABS, polystyreen, POM,… spuitgieten wij in eender welke vorm. Onze machines werken alle dagen non-stop, zodat we zeer grote productievolumes probleemloos de baas kunnen.

Maatwerk voor kunststofverwerking

Wij bieden u 100 procent maatwerk. Volledig volgens uw specificaties produceren wij elk mogelijk plastic voorwerp. Aanvullend op het maatwerk bieden we nog een breed gamma aan zelfontwikkelde plastic, herbruikbare kisten, kratten en bakken aan.

Schakel ons zo snel mogelijk in

Aanvullend op de kunststofverwerking zelf, bieden wij onze diensten aan in het voortraject. Zo kunt u ons al inschakelen voor de initiële productontwikkeling of eventuele productverbeteringen. Wij beschikken over een grote expertise van de mogelijkheden van thermoplastische kunststoffen en hun verwerkingsmogelijkheden.

Ook uw partner voor matrijzen

Ook voor de noodzakelijke matrijzen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij onderhouden nauwe contacten met verschillende matrijzenbouwers. Afhankelijk van uw productspecificaties en de noodzakelijke productievolumes adviseren wij de juiste kwaliteit voor de matrijzen. Wanneer nodig staat ons eigen werkatelier in voor herstellingen of revisie. Zo vermijden we langdurige productieonderbrekingen.

Extra technieken

Naast de standaardtechnieken voor kunststofverwerking, bieden wij nog enkele extra mogelijkheden:

  • 2K-injectie: we verwerken via thermisch-chemische hechting verschillende soorten kunststoffen in één matrijs.
  • Insert moulding: we brengen inserts of een niet-kunststofonderdeel in het voorwerp aan in de matrijs.
  • Gasinjectie: de techniek voor het creëren van holle kunststofproducten.
  • Inmould labelling en andere bedrukkingstechnieken: elk voorwerp bedrukken we volgens de juiste techniek met kwalitatieve afbeeldingen, barcodes of teksten.

Klik hier voor meer informatie over bovenstaande technieken.

Interesse in onze mogelijkheden voor kunststofverwerking? Contacteer ons.