Didak fabriek
Didak fabriek
Didak fabriek
   

U bent hier

Matrijzen spuitgieten

Uw one-stop-shop voor de matrijzen én het spuitgieten

Didak Injection uit Grobbendonk garandeert een totaalservice voor het kunststof spuitgieten, inclusief het aanleveren van de matrijzen. Wij beschikken over een machinepark van dertig spuitgietmachines voor het spuitgieten. De matrijzen laten we maken door matrijzenbouwers waarmee we al jarenlang samenwerken. Zo kunt u bij één partner terecht voor de volledige fabricage van kunststof onderdelen, zowel in de vorm van halffabricaten als van alledaagse gebruiksvoorwerpen. Zowel voor het spuitgieten als de matrijzen mag u rekenen op een stipte service én de juiste kwaliteit.

Dankzij het uitgebreide machinepark met verschillende spuitgietmachines zijn wij uitermate flexibel. Wij spuitgieten voorwerpen tot en met een maximale oppervlakte van 1,3 m² en 15 kilogram. Zo werken wij voor een groot aantal sectoren, waaronder de automotive en de machinebouw.

U mag op ons rekenen voor grote jaarvolumes. Meerdere 100.000en exemplaren vormen geen enkel probleem. Onze machines draaien non-stop, zeven dagen op zeven. Via de matrijzen spuitgieten wij alle mogelijke thermoplastische kunststoffen, waaronder veel PE en HDPE.

100% maatwerk

U mag rekenen op maatwerk, volledig volgens de aangeleverde productspecificaties.

Expertise nodig voor productontwikkeling?

Aanvullend op het spuitgieten en het leveren van de nodige matrijzen, kunt u ons ook inschakelen voor productontwikkeling en productverbetering. Wij vertalen uw ontwerpen naar technische producttekeningen die nodig zijn voor het opstarten van het productieproces. Waar nodig suggereren wij verbeteringen voor een optimale prijs/kwaliteitsverhouding van uw eindproduct.

Eigen afdeling voor matrijsherstellingen en -revisie

Om onze leverbetrouwbaarheid te maximaliseren en productieonderbrekingen te vermijden, beschikken wij over een eigen werkatelier voor herstellingen van matrijzen en eventuele revisies. Wanneer een matrijs stukgaat, herstellen we deze meteen zelf.

Technische meerwaarde

Via een aantal technieken verzekeren wij onze producten van extra toegevoegde waarde:

  • 2K-injectie: in één matrijs combineren we twee verschillende kunststoffen.
  • Insert moulding: we brengen inserts of niet-kunststofonderdelen rechtstreeks in de matrijs aan.
  • Gasinjectie: deze techniek laat de productie van holle kunststofproducten toe.
  • Inmould labelling of andere bedrukkingstechnieken: we bedrukken de spuitgegoten onderdelen met kwalitatieve afbeeldingen, barcodes of teksten.

Alle info over bovenstaande technieken.

Interesse in onze mogelijkheden voor spuitgieten en de bijhorende matrijzen? Contacteer ons voor een eerste ontmoeting.