Didak fabriek
Didak fabriek
Didak fabriek
   

U bent hier

Plastic spuitgieten

Uw one-stop-shop voor plastic spuitgieten

Didak Injection focust zich volledig op plastic spuitgieten. U mag rekenen op een totaalservice. Het machinepark omvat maar liefst dertig spuitgietmachines waarmee we flexibel elke opdracht tot een goed einde brengen. Via het plastic spuitgieten produceren wij zowel halffabricaten als volledig afgewerkte alledaagse gebruiksvoorwerpen. U vindt onze klanten terug in uiteenlopende industriële sectoren, waaronder ook de automotive en de machinebouw.

Wij kunnen plastic spuitgieten tot een maximale oppervlakte van 1,3 m² en een gewicht van 15 kilogram. Wij verwerken vrijwel alle thermoplastische kunststoffen. Vooral PE en HDPE zijn daarbij de meest courante kunststoffen, maar ook PP, ABS, Polystyreen, POM,… behoren tot de mogelijkheden. Ook voor de juiste selectie van kunststoffen kunt u vertrouwen op onze expertise.

Maatwerk voor plastic spuitgieten

Onze volledig organisatie is gericht op flexibel maatwerk. Wij leveren uw afgewerkte producten, volledig volgens de besproken productspecificaties.

Uw partner voor productontwikkeling

Aanvullend op het uiteindelijke plastic spuitgieten bieden wij onze diensten ook aan in het voortraject. Dankzij onze decennialange expertise in deze specifieke productietechniek, kunt u ons ook inschakelen voor de productontwikkeling of eventuele productverbeteringen.

Matrijzen voor plastic spuitgieten

Vooraleer we kunnen plastic spuitgieten, hebben we uiteraard op maat gemaakte matrijzen nodig. Dankzij onze uitstekende relaties met verschillende matrijzenbouwers, regelen we dit graag voor u. Samen met u bepalen we de nodige matrijzenkwaliteit, afhankelijk van de vereiste producteigenschappen en het verwachte productievolume. Eventuele herstellingen van matrijzen of revisies gebeuren in ons eigen werkatelier. Zo beperken we productieonderbrekingen tot een strikt minimum.

Grote volumes

Onze productie-eenheid draait non-stop. Dit laat ons toe om grote volumes te maken binnen korte levertijden. U bent welkom met bestellingen vanaf 5.000 stuks. Zelfs meerdere honderdduizenden stuks vormen geen enkel probleem.

Technische opties

  • 2K-injectie: we verwerken vanuit één matrijs in één beweging via thermisch-chemische hechting twee soorten kunststoffen in het eindproduct.
  • Insert moulding: een gespecialiseerde techniek voor het in de matrijs aanbrengen van inserts in het kunststofvoorwerp.
  • Gasinjectie: wanneer er in het kunststofvoorwerp holle ruimtes nodig zijn.
  • Inmould labelling en andere bedrukkingstechnieken: voor het kwalitatief bedrukken met afbeeldingen, barcodes of teksten.

Interesse in deze technieken? Klik hier.

Zoekt u een totaalpartner voor plastic spuitgieten? Contacteer ons.