Didak fabriek
Didak fabriek
Didak fabriek
   

U bent hier

Plastiek paletten

Op zoek naar een producent van plastiek paletten?

Als flexibel kunststof spuitgietbedrijf produceert Didak Injection uit Grobbendonk ook plastiek paletten. Wij maken plastiek paletten die voldoen aan de EURO-normen of leveren maatwerk volgens uw wensen en verlangens. Dankzij de meer dan dertig spuitgietmachines met uiteenlopende technische mogelijkheden, spelen wij gericht in op wat u wilt. Via het kunststof spuitgieten produceren wij plastiek paletten met een maximale oppervlakte van 1,3 m² en 15 kilogram.

Plastiek paletten zitten sterk in opmars. In tegenstelling tot houten paletten zijn ze uiterst geschikt voor specifieke sectoren zoals de voedingsnijverheid en de farmaceutische sector. Plastiek paletten zijn bovendien uiterst hygiënisch. Zo zijn ze probleemloos te reinigen en volledig afwasbaar.

Als kunststof spuitgieter verwerken wij thermoplastische kunststoffen naar alle mogelijke voorwerpen. Dit zijn zowel halffabricaten als kant-en-klare gebruiksvoorwerpen zoals plastiek paletten. Ook bijzonder kleine onderdelen of voorwerpen zijn mogelijk. Wij verwerken vooral HDPE en PP, maar ook andere thermoplastische kunststoffen kunnen. U hebt volledig kleurvrijheid.

Aangezien onze spuitgietmachines dag en nacht non-stop draaien, zijn wij gespecialiseerd in grote volumes. Wanneer u kiest voor maatwerk, staat wij u ook graag bij met de productontwikkeling en de technische productietekeningen. Ook het aanmaken van de noodzakelijke matrijzen kunt u probleemloos aan ons toevertrouwen.

Geschikt voor intensief gebruik

De plastiek paletten bestaan in principe uit één spuitgegoten homogene massa, waardoor deze bijzonder sterk en uitermate geschikt zijn voor intensief gebruik. Aangezien we deze aanmaken volgens de geldende EURO-normen zijn deze paletten volledig compatibel met de laadruimtes van vrachtwagens en kunnen ze gebruikt worden in ruilsystemen.

Extra technische opties

Wij bieden u een aantal technische opties die uw plastiek paletten extra toegevoegde waarde geven:

  • 2K-injectie: we verwerken rechtstreeks vanuit de matrijs twee kunststoffen in de plastiek paletten. Dit kan bijvoorbeeld van nut zijn als uw paletten uit twee verschillende kleuren moeten bestaan.
  • Inmould labelling en andere bedrukkingstechnieken: voor het kwalitatief bedrukken van uw plastiek paletten met afbeeldingen, barcodes of teksten, perfect voor track & tracing.

Zoekt u een producent van plastiek paletten? Contacteer ons.