Didak fabriek
Didak fabriek
Didak fabriek
   

U bent hier

Spuitgietbedrijf

100% focus als spuitgietbedrijf

Didak Injection specialiseert zich als spuitgietbedrijf al meerdere decennia in het kunststof spuitgieten van allerlei alledaagse gebruiksvoorwerpen of halffabricaten, waaronder machineonderdelen. Wij beschikken over meer dan dertig spuitgietmachines, waardoor we als spuitgietbedrijf flexibel vrijwel elke opdracht kunnen uitvoeren. Wij maken kunststoffen voorwerpen uit één homogenen massa tot en met 1,3 m² en met een maximaal gewicht van 15 kilogram. Wij staan garant voor maatwerk volgens uw productspecificaties.

Als spuitgietbedrijf werken wij voor klanten uit verschillende industriële sectoren, waaronder de automotive en de machinebouw. Dankzij onze grondige kennis van thermoplastische kunststoffen werken wij met tal van uiteenlopende grondstoffen, waaronder hoofdzakelijk PE en HDPE. Daarnaast gieten wij ook PP, ABS, polystyreen, POM, … in de door u gewenste vorm.

Expertise in productontwikkeling

Als spuitgietbedrijf bouwden wij ook een grote expertise op in productieontwikkeling en –verbetering. Op basis van uw eerste ideeën en voorstellen, werken wij de nodige technische tekeningen uit voor een productie via de techniek van het kunststof spuitgieten. Daarbij zoeken we steeds naar de optimale prijs/kwaliteitsverhouding.

Ook de matrijzen

Vooraleer de productie van een kunststofonderdeel start, moeten uiteraard eerst de nodige matrijzen worden aangemaakt. Ook hiervoor bieden we een totaalservice, in nauwe samenwerking met verschillende matrijzenbouwers. Afhankelijk van de vereiste kwaliteit, stellen we u de beste oplossing voor. Eventuele herstellingen aan de matrijs of noodzakelijke revisie voeren we uit in ons eigen atelier. Zo beperken we productieonderbrekingen tot een strikt minimum.

Snelle levertijden, ook bij grotere volumes

Onze machines draaien 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Als spuitgietbedrijf specialiseren we ons in grote volumes, vanaf 5.000 tot meerdere 100.000en stuks.

Technische opties

Om uw kunststofonderdelen van extra toegevoegde waarde te voorzien, hebben we enkele technische opties:

  • 2K-injectie: we verwerken nog in de matrijs twee kunststoffen in één onderdeel of voorwerp.
  • Insert moulding: we brengen nog in de matrijs inserts of een niet-kunststofonderdeel aan die we verwerken tijdens het spuitgieten.
  • Gasinjectie: deze techniek maakt het mogelijk om holle kunststofproducten te creëren.
  • Inmould labelling en andere bedrukkingstechnieken: afhankelijk van de noden, bieden we verschillende bedrukkingstechnieken aan voor het aanbrengen van afbeeldingen, barcodes of teksten op de voorwerpen.

Verdere info over bovenstaande technieken.

Interesse in onze mogelijkheden als spuitgietbedrijf? Contacteer ons.