Didak fabriek
Didak fabriek
Didak fabriek
   

U bent hier

Spuitgieter

Dé referentie als spuitgieter in de Benelux

Didak Injection is zo goed als de meest ervaren spuitgieter in de Benelux. Daarnaast blinken wij dankzij de dertig spuitgietmachines uit in veelzijdigheid. U kunt ons als spuitgieter inschakelen voor het produceren van elk kunststofvoorwerp met een kleinere oppervlakte dan 1,3 m² en gewicht lager dan 15 kilogram. Wij specialiseren ons in grote productievolumes van zowel alledaagse gebruiksvoorwerpen als halffabricaten die verder worden verwerkt in de automotive of machinebouw.

Als spuitgieter gebruiken wij hoofdzakelijk de thermoplastische kunststoffen PE en HDPE. Daarnaast spuitgieten wij ook met PP, ABS, polystyreen, POM,… Wij beschikken over heel wat expertise van de materiaaleigenschappen van al deze kunststoffen, zodat wij ook op dit vlak garant staan voor het juiste advies.

Meer dan een gewone spuitgieter

Wij zijn veel meer dan een betrouwbare spuitgieter. Zo bouwden wij de afgelopen decennia heel wat ervaring in en kennis op van productontwikkeling en productverbetering. Schakel ons daarom al vroeg in uw traject in. Wij staan garant voor een totaalservice die leidt naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Leverancier van matrijzen

Voor het spuitgieten van een product zijn er eerst op maat gemaakte matrijzen nodig. Wij maken deze niet zelf, maar beschikken wel over bevoorrechte relaties met verschillende matrijzenbouwers in het buitenland. Afhankelijk van de nodige kwaliteit van de matrijs, adviseren wij u de beste keuze. Voor de herstellingen en revisie van een matrijs, staat ons eigen werkatelier in. Zo vermijden we langdurige productieonderbrekingen.

Grote volumes snel geleverd

Onze machines opereren dag en nacht, vrijwel zonder onderbrekingen. Daardoor bent u bij ons aan het juiste adres voor grote productievolumes met een korte levertijd. Bestellingen tot meerdere honderdduizenden exemplaren vormen geen enkel probleem.

Technische opties

Als spuitgieter onderscheiden wij ons door enkele extra mogelijkheden voor uw product:

  • 2K-injectie: twee kunststoffen worden thermisch-chemisch in één product verwerkt
  • Insert moulding: nog in de matrijs plaatsen we een insert die in het product verwerkt wordt
  • Gasinjectie: we creëren holle ruimtes in het kunststofvoorwerp
  • Inmould labelling en andere bedrukkingstechnieken: via de juiste techniek brengen we elke mogelijke bedrukking aan.

Meer informatie over de mogelijkheden van deze technieken?

Interesse in onze mogelijkheden als spuitgieter? Contacteer ons.