Didak fabriek
Didak fabriek
Didak fabriek
   

U bent hier

Spuitgietmachine

Onze spuitgietmachine voor uw eindproduct

Met meer dan dertig machines heeft Didak Injection vast en zeker de juiste spuitgietmachine in huis voor de productie van uw kunststofvoorwerp. Elke spuitgietmachine heeft zijn eigen mogelijkheden waardoor we vrijwel iedere productieopdracht de baas kunnen. Wij hebben zelfs een spuitgietmachine voor voorwerpen met een maximale oppervlakte van 1,3 m² en een gewicht tot 15 kilogram.

U kunt bij ons terecht voor het spuitgieten van zowel kant-en-klare gebruiksproducten als halffabricaten die een verdere verwerking vragen als onderdeel van bijvoorbeeld een machine. Wij werken dan ook bijzonder veel voor de veeleisende automotive en de machinebouw.

Elke spuitgietmachine waarover wij beschikken, is geschikt voor het verwerken van thermoplastische kunststoffen waaronder in de eerste plaats PE en HDPE. Daarnaast verwerken we ook PP, ABS, polystyreen, POM,… De kennis van al deze kunststoffen, hun mogelijkheden en beperkingen vormt één van onze grootste troeven.

Gebruik onze expertise!

Naast het instellen en het aansturen van elke spuitgietmachine in het productieproces, beschikken wij nog over bijkomende expertise. Zo presenteren wij ons als totaalpartner voor productieontwikkeling en productieverbetering van kunststofproducten. Wij richten ons op een eindresultaat dat voor u als opdrachtgever de beste prijs/kwaliteitsverhouding oplevert.

Ook de matrijzen regelen we

Indien gewenst nemen we ook het aanmaken van onze matrijzen voor onze rekening. Hiervoor werken we samen met matrijzenbouwers uit het buitenland. Afhankelijk van de nodige kwaliteit van de matrijs, selecteren wij de juiste matrijzenbouwer. Eventuele herstellingen van de matrijs voeren we uit in ons eigen werkatelier. Zo herleiden we productieonderbrekingen tot een absoluut minimum.

Non-stop productie

Elke spuitgietmachine draait bij ons vrijwel non-stop. Hierdoor vormen grote bestellingen tot bijvoorbeeld enkele honderdduizenden producten geen enkel probleem.

Innovatie troef!

Wij geven een spuitgietmachine meerwaarde door enkele optionele technische innovaties:

  • 2K-injectie: twee kunststoffen worden in één beweging al in de matrijs in het voorwerp verwerkt.
  • Insert moulding: we verwerken een insert of een niet-kunststofonderdeel in het voorwerp en dit al meteen in de matrijs.
  • Gasinjectie: voor het maken van holtes in de kunststofvoorwerpen.
  • Inmould labelling en andere bedrukkingstechnieken: wij hebben verschillende bedrukkingstechnieken voor het aanbrengen van barcodes, teksten, afbeeldingen,… op het voorwerp.

Meer informatie over deze technische innovaties.

Interesse in onze mogelijkheden als spuitgieterij? Contacteer ons.