Didak fabriek
Didak fabriek
Didak fabriek
   

U bent hier

Spuitgietmatrijs

Elk voorwerp via een spuitgietmatrijs gevormd

Via een op maat gemaakte spuitgietmatrijs vervaardigt Didak Injection uit Grobbendonk vrijwel ieder kunststofproduct in grote productievolumes. De techniek van het kunststof spuitgieten geeft een grote vormvrijheid voor kunststoproducten die in grote volumes moeten worden geproduceerd. Wij beschikken over dertig spuitgietmachines die met de juiste spuitgietmatrijs elk voorwerp maken tot een maximumoppervlakte van 1,3 m² en een gewicht tot vijftien kilogram. Een spuitgietmatrijs kan dienen voor zowel een alledaags gebruiksvoorwerp als voor het maken van halffabricaten die op hun beurt als onderdeel worden verwerkt in machines en hoogwaardige industriële toepassingen.

Een spuitgietmatrijs verwerkt thermoplastische kunststoffen met behulp van een spuitgietmachine in de gewenste vorm. Wij gebruiken voor onze eindproducten vooral PE en HDPE. Daarnaast verwerken wij ook kunststoffen zoals PP, ABS, polystyreen, POM,… Wij beschikken over een uitzonderlijke kennis van kunststoffen en hun eigenschappen.

Wij produceren kunststofvoorwerpen en –onderdelen voor een brede waaier aan industriële sectoren, waaronder ook de machinebouw en de automotive.

Schakel ons meteen in!

Wij begeleiden u vanaf het prilste begin tot en met de productie van het gewenste product. Gebruik onze expertise en decennialange ervaring in productontwikkeling en productverbeteringen. Wij richten ons op een eindresultaat dat voor u als opdrachtgever de beste prijs/kwaliteitsverhouding verzekert.

Ook het spuitgietmatrijs regelen we

Naast de productie zelf regelen we voor u ook het aanmaken van de noodzakelijke spuitgietmatrijs. Hiervoor werken we samen met enkele buitenlandse matrijzenbouwers die we door en door kennen. Eventuele herstellingen en revisies van de matrijzen die tijdens het productieproces nodig zouden zijn, neemt ons eigen werkatelier voor zijn rekening.

Focus op grote productievolumes

Onze spuitgietmachines draaien volcontinu. Zo richten wij ons op grotere volumes, vanaf 5.000 stuks tot meerdere honderdduizenden.

Optionele innovatieve technieken

Via enkele technische innovaties in de spuitgietmatrijs, creëren we extra meerwaarde voor uw kunststofvoorwerp:

  • 2K-injectie: twee kunststoffen worden in één beweging in de matrijs in het voorwerp verwerkt.
  • Insert moulding: een insert of een niet-kunststofonderdeel in het voorwerp
  • Gasinjectie: voor het maken van holtes.
  • Inmould labelling en andere bedrukkingstechnieken: verschillende bedrukkingstechnieken voor het aanbrengen van barcodes, teksten, afbeeldingen,….

Meer informatie over deze technieken.

Interesse in onze mogelijkheden als spuitgietbedrijf? Contacteer ons vrijblijvend.