Didak fabriek
Didak fabriek
Didak fabriek
   

U bent hier

Spuitgietproces

Vertrouw het spuitgietproces toe aan onze zorgen

Via het spuitgietproces maakt Didak Injection vrijwel elk kunststofproduct of –onderdeel in grote volumes. Wij beschikken over dertig machines om elk spuitgietproces in goede banen te leiden. Onze groot kracht schuilt in het maatwerk waarbij we spuitgieten volgens uw productspecificaties. Onze producten zijn ofwel volledig afgewerkte gebruiksproducten ofwel halffabricaten die verder worden verwerkt in machines of apparaten. Dankzij onze flexibiliteit en veelzijdigheid produceren wij vrijwel elk product in een homogene massa tot een oppervlakte van 1,3 m² en een maximumgewicht van vijftien kilogram.

Bedrijven uit tal van industriële sectoren vertrouwen op onze expertise in het spuitgietproces voor het maken van hun producten. U vindt onze kunststofvoorwerpen als hoogwaardige industriële toepassingen ook terug in de automotive en de machinebouw. Tijdens het spuitgietproces verwerken wij hoofdzakelijk PE of HDPE. Daarnaast zijn ook andere thermoplastische kunststoffen mogelijk zoals PP, ABS, polystyreen, POM,… Vertrouw op onze kennis van deze kunststoffen en hun materiaaleigenschappen voor de juiste keuze.

Schakel ons al in voor het spuitgietproces

Al voor het spuitgietproces van start gaat, kunt u ons vertrouwen voor productontwikkeling en –verbeteringen. Wij zetten onze expertise en ervaring in het spuitgieten in zodat u als opdrachtgever voor het eindproduct geniet van de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Ook de matrijzen

Vooraleer het spuitgietproces begint, hebben we uiteraard een op maat gemaakte spuitgietmatrijs nodig. Hiervoor schakelen we, indien u dit wenst, één van onze vaste matrijzenbouwers in. Eventuele herstellingen aan de matrijs voeren we zelf uit in onze eigen werkatelier.

Producent van grote volumes

Bij ons draait het spuitgietproces zeven dagen op zeven, non-stop. Hierdoor zijn wij gespecialiseerd in grote productievolumes binnen een uiterst korte levertijd.

Technische opties

Aanvullend op het standaard spuitgietproces bieden wij nog enkele technische innovaties om uw product te verbeteren:

  • 2K-injectie: twee kunststoffen worden nog in de matrijs in één voorwerp verwerkt.
  • Insert moulding: inserts of een niet-kunststofonderdeel brengen we al in de matrijs in.
  • Gasinjectie: via deze technieken maken we holle kunststofvoorwerpen.
  • Inmould labelling en andere bedrukkingstechnieken: we brengen teksten, afbeelden of barcodes aan, eventueel zelfs al in de matrijs.

Meer informatie over deze technische opties.

Interesse in het spuitgietproces? Contacteer ons vrijblijvend.